Yritys, ekologisuus ja tuotteidemme raaka-aine

Blackfyre Ltd on lohjalainen yritys (Y-tunnus 2543902-8). Valmistamme sekä myymme suomalaisesta koivusta valmistettua, Retkituli nimellä poltettavaa tulta.

Lisäksi tuotamme Retkitulen tunnelmaan liittyviä palveluita eri tilaisuuksiinkuten esim. häät, syntymäpäivät, juhlat, kokoukset, ulkoilmatapahtumat, saunaillat, polttarit jne. Tavoitat meidät: myynti@retkituli.fi

Retkitulen idea syntyi ekologisuudesta ja halusta tehdä luontoystävällinen, mukana kulkeva, helppokäyttöinen tunnelmatuli ja lämmönlähde niin reissulle, kotiin, mökille, erilaisiin tilaisuuksiin kuin vaikkapa lahjaksi.


Haluamme osaltamme luoda ja edesauttaa retkeilyn ja vapaa-ajanvieton luontokulttuuria tuotteidemme avulla.

Retkitulen avulla pieni irtiotto arjesta yksin ja yhdessä onnistuu vaivattomasti; leirinuotio takapihalla tai lähiseudun laavulla jne.

Myös takan äärellä tulella tunnelmoiden.


Ekologisuus, ympäristö ja tuotteemme raaka-aine


Retkituli_savottaa_Jarmo_Ita-Suomi_2016.jpgWP_20160109_009.jpg

Blackfyre haluaa osaltaan edistää Suomen metsien kasvua hankkimalla materiaalinsa pienistä ns. toisen harvennuksen puista. Toisen harvennuksen avulla leimikon puut kasvavat paremmin sitoen hiilidioksidia itseensä. Toinen harvennus toteutetaan yleensä käsityönä pieniä koneita apuna käyttäen siksi että leimikoista karsitaan pieniä määriä puita.Raaka-aine

Retkitulen raaka-aineena käytetään valikoitua kotimaista koivua. Suomen pääpuulajeilla - koivulla kuusella ja männyllä – on lähes identtinen lämpöarvo, 4,10-4,15 kWh/kg. Koivu on turvallinen käyttää sillä se ei kipinöi tai räisky ja se omaa hyvän lämpöarvon.

Lähteitä: http://www.vtt.fi/inf/julkaisut/muut/2008/VTT-R-10553-08.pdf


Raaka-aineen lähde

Retkitulen raaka-aineena käytetään toisen harvennuksen harvennuspuuta. Koivut ovat tuolloin yleensä 15-35-vuotiaita, riippuen kasvupaikasta. Harvennuksessa jätetään hyväkuntoiset, parhaat puut kasvamaan ja järeytymään tukkipuuksi. Voit halutessasi tarkistaa oman retkitulesi iän laskemalla vuosirenkaat retkitulen pohjasta.

Harvennuksen jälkeen jäljelle jääneiden puiden kasvu kiihtyy huomattavasti kun rungot kasvavat paksuutta. Hyvinvoivat puut kuluttavat ja poistavat tehokkaammin hiilidioksidia. Koivun tilavuuskasvu on suurimmillaan juuri 30-40 vuoden iässä. Harvennuksessa poistettu runkotilavuus korvautuu jäljelle jääneen puuston kasvulla 10-15 vuodessa kasvupaikasta riippuen.

Harvennusten tarkoitus on parantaa metsän leimikon puiden kasvuolosuhteita ja lisätä terveiden ja elinvoimaisten puiden määrää. Hyvin hoidetut metsät ovat kauniita ja koivu on myös arvokas raaka-aine, jota käytetään mm. puusepänteollisuudessa ja huonekaluteollisuudessa. Suomalaisesta koivuviilua on käytetty myös mm. lentokoneiden rakentamisessa. Koivutukista valmistetut tuotteet kestävät kymmeniä vuosia, samalla niiden sitoma hiilidioksidi pysyy poissa ilmakehästä.

Lähteet: http://www.metsakeskus.fi/sites/default/files/raud...

http://www.helsinki.fi/metsatieteet/arboretum/puul...

http://forestry.oxfordjournals.org/content/83/1/10...